5 Mayıs 2013 Pazar

SKYPE NEDIR?


Skype, sesli ve görüntülü konuşma yazılımları arasında ön sırada gelen yazılımlardan bir tanesidir. 
Ücretsiz bir yazılım olan Skype ile dünyanın herhangi bir yerinden olan arkadaşınız ile internet üzerinden sesli ve görüntülü olarak konuşma sağlayabilirsiniz. Sesli ve görüntülü konuşmalarda bazı kısımlarda ücret ödeyerek kredi almanız gerekebilir. Bunun haricinde yazışmalar için herhangi bir ücret ödemezsiniz.
Cep telefonu numaralarına arayabilir, mesaj atabilir, eğer sisteme girildiyse onların cep telefonlarını görebilirsiniz. Mesaj atmak, sabit telefonu aramak gibi bu tarz ekstra durumlar için hertürlü skype kredisi almanız gerekiyor. Onların haricinde skype indir‘irken programa ya da üyelik için sizden ücret talep edinmez.
SkypeYazılımı bilgisayarınıza kurmanız oldukça basit olduğu gibi, sade ve anlaşılır bir arayüze sahiptir. Bir çok özelliği bünyesinde barındıran bu yazılım daha çok şirketler tarafından kullanılmaktadır. Öyle ki, bir kişiyle konuştuğunuzda ve en son konuşmanızı unuttuğunuz taktirde ya da benzeri durumlarda hemen aynı kişinin penceresine girerek 1 tık ile geçmişi görüntüleyebiliyorsunuz. Bu da sıkıntı yaşamamanızı sağlıyor.
Normal telefonlara daha göre uygun ücretlerle yurtdışını arayabileceğiniz bir yazılım olan Skype, bu görüşmeleri oldukça kaliteli ve kesintisiz olarak yapmanızı sağlıyor. Bunun haricinde 1 kişi telefon ile görüşmeye bağlanırken diğer bir kısım skype üzerinden yazarak iletişimde kalabiliyor. Bu tarz bir çok özellik yer alıyor.
Skype, konferans görüşmeleri için de çok kullanışlı bir yazılımdır. Skype aracılığıyla bir çok kişi telefon üzerinden en uygun ücretlerle görüşme sağlayabiliyor. Üstelik Dünya’nın neresinde olursanız olun, Skype üyeliğiniz ve internetinizin olması yeterli.
Baştan sonra Türkçe olan bu programı kullanmak için hazırsanız, Skype Download sayfasından indirme ayrıntılarına ulaşabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder