27 Nisan 2013 Cumartesi

Skype Facebook ve MSN Entegrasyonu Nasıl Yapılır


Bildiğiniz gibi yakın zaman sonra MSN programı kalkacak. Ama şunu hatırlatmakta fayda var MSN programının kalkması mail hesaplarının kalkması anlamına gelmiyor. Hala hotmail bir mail sistemi olarak kalacak ama anlık mesajlaşma için MSN artık kullanılmayacak. Bunun yerine anlık mesajlaşma için Skype kullanılacak. Skype uzun zamandır Micrsoft’un alternatif iletişim programı olarak kullanılıyor. Microsoft Skype’ı satın aldığı zaman ne yapacağı çok merak ediliyordu. Xbox 720′ye entegrasyonu bile konuşuluyordu. Micrsoft şimdi MSN’nin yerine Skype kullandıracak.
Bildiğiniz gibi uzun zamandır Skype’ta Facebook ile ilgili özellikleride kullanabiliyoruz. Paylaşımları görebiliyor ve arkadaşlarla sohbet edebiliyoruz. Bu yazıda Facebook’u ve MSN’yi Skype’a nasıl entegre ederiz ondan bahsedeceğiz.
İlk önce Skype indirmeden başlayalım. Skype’ı indirirken zaten bir hesap açmak zorundasınız. Ayni ayrı bir Skype’hesabınız olmak zorunda. Skype’ın sitesinden programı indirmeden önce sizden oturum açmanızı istiyor. Programı indirdikten sonra karşınıza aşağıdaki gibi bir ekran geliyor.
Direk Skype hesabınızdan oturum açtığınızda şu an için MSN hesabınızı göremiyorsunuz. Yukardaki resimde görülen alternatif oturum açma seçeneklerinden Microsoft Hesabınız kullanmalısınız. Bu şekilde direk entegrasyon sağlanıyor. Hem Skype hesabınız hemde MSN kişileriniz aynı yerde toplanıyor.
Facebook entegrasyonu için aşağıdaki yolu takip edin.
  1. Üst menüden kişiler
  2. Kişi listesi
  3. Facebook
Bu işlemi uyguladığınızda aşağıdaki gibi bir ekranla karşılaşacaksınız…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder